We are looking for passionate travelers all over the world, who would like to write with us!

Tevekaravánok szelik a végtelen arab sivatagot, majd elérik a homoktenger közepén a datolyapálmás oázist. Az idő lomhán telik, guggolva mentateát szürcsölünk a burnuszos emberek között egy kecskevásárban, a szukot belengi a fűszerillat, este pedig beduin sátrunkban Szindbád meséit hallgatjuk – húsz évvel ezelőtt így vágytunk Arábiába az útleírásokat olvasva. 

Bővebben

„Meg kell néznem a térképen, hol van” - mondta a trópusi oltásokat adó intézet vezetője. Persze, nem ő volt az egyetlen, aki még hírét sem hallotta Gambiának. Korábban én is csak Rejtőnél találkoztam vele, akinél néhány helyen úgy szerepel, mint egyfajta civilizációs oázis, Afrika Svájca, ahová bankügyeket intézni, vagy „Európa-szagot” érezni menekülnek a sivatagból és az őserdőből. Gambia Afrika egyik legkisebb országa, nagyjából akkora, mint nálunk két megye. A kontinens nyugati részén, Szenegálba ékelődött be a Gambia folyó mentén, amely több ezer kilométer hosszan kígyózik Guineából, és amelynek torkolatánál három mérföld szélesen terül el Afrika miniállama.

Bővebben

Amikor nálunk a legnagyobb hideg van, akkor a legjobb Marokkóba menni. 20 fok feletti tavasz van arrafelé januárban is. Már ezért és az ősi királyvárosokért érdemes elindulni. De most mondunk négy más okot is. Olyan programokat, amelyeket a történelmi kincsek, kulturális élmények és izgalmas kalandok mellé mindenképpen érdemes beiktatni, ha a varázslatos észak-afrikai országban járunk. 

Bővebben

  • 1
  • 2