Ausztráliában az évszakok pont ellentétesek, mint nálunk. Amikor itt tél van, ott nyár, és amíg mi a nyarat élvezzük, addig az ausztrál lakosok a telet. Ez persze nem jelent gondot a rendezvények szempontjából. Számos fesztivált és programot rendeznek minden évszakban az ott élők és a turisták számára.

Bővebben

Az idén 90 éves a világhírű riói karnevál. Rendkívül nagy múlttal rendelkezik, ám jelenlegi formájában 1928 óta rendezik meg. A hagyomány szerint a karnevál királya minden évben megkapja a város kulcsát a polgármestertől, ezzel veszi kezdetét minden idők leghíresebb karneválja. A ceremónia a hagyományok szerint stílusosan tánccal, azaz szambával kezdődik.

Bővebben

Az elmúlt évtizedben egyre nagyobb szerepet kapott a Balkán utazási célpontként, ami a turizmus és a különböző kulturális események szervezésének fellendülését jelentette. Nagyszüleink korában ugyan népszerű volt az Adrián nyaralni, gyakran indultak útnak lakókocsikkal, sátrakkal, és vették birtokba a horvát tengerpartot, de a többi környező országnak nem szenteltek túl nagy figyelmet. Szerencsére mára már a Balkán összes országa elkezdett felzárkózni – gazdaságilag és turisztikailag is –, és Bulgária, Montenegró vagy akár Albánia ugyanolyan népszerű úti céllá vált. Az utazni vágyók észrevették ezeknek az országoknak a jó megközelíthetőségét, kiaknázták előnyeit, és természetesen felfedezték az egyre olcsóbbá váló fapados repülőjáratokat is.

Bővebben

Magával ragadó zene, színes kosztümök, felvonulás, tangó és szamba. Ha Dél-Amerikára és a Karib-térségre gondolunk, akkor mindenkinek elsőként jut eszébe a tánc, a zene és mindennek egyvelege, a fesztivál. Ki ne hallott volna már a világ legnagyobb bulijáról, a riói karneválról? A szambaiskolák versenye persze csak egy a sok kulturális és vallási vonatkozású fesztivál közül, ahova érdemes ellátogatni. Tartsanak egy lélegzetvételnyi szünetet, és ha gondolatban is, de utazzanak velünk ezekre a helyekre!

Bővebben

Dél-Afrika minden régiójában egymást érik a művészeti fesztiválok, koncertek, ünnepek. Felsorolni és nehéz volna, mi mindent lehet csinálni egész éven át. Most csak a legnagyobbakat vesszük sorra – ez sem lesz rövid lista.

Bővebben

instagram