We are looking for passionate travelers all over the world, who would like to write with us!

Albérlet a temetőben

A hely eséllyel pályázhatna, ha valaki megrendezné a legabszurdabb lakcímek világversenyét. A Holtak városában járunk, Kairóban. Látszólag festői középkori utcákon, apró házakkal, villákkal, kertekkel, mecsetekkel. Köteleken száradó ruhákkal, mozgó ételárusokkal, porban játszó gyerekekkel. Valójában ez az egyiptomi főváros régi temetője, mégis sok százezren lakják: itt születnek, járnak iskolába, borbélyhoz vagy autószerelőhöz. És aztán persze sokan közülük itt is halnak meg.

Bővebben

Interjú Balogh Sándorral, az AHU elnökével

„Írd le és tedd meg, mert az álmok elvesznek, a célok eltűnnek. Írd le és valósítsd meg!” – vallja a Magyar Afrika Társaság elnöke, Balogh Sándor. És valóban, a civil szervezet alapításának ötlete egy pikniken pattant ki az üzletember fejéből, amit aztán rózsaszín filctollal vetett egy hevenyészett papírra 13 alapító társával együtt. Az azóta eltelt több mint 10 év alatt 15 orvosi missziót küldtek Afrikába, az AHU orvosai pedig több tízezer beteget láttak már el. De miért viseli a szívén egy szerencsi üzletember a távoli Afrika sorsát? Erre kerestük a választ. 

Bővebben

Interjú Pápai Jocival

„Az Eurovízió óta minden nap elszívok két-három szálat vallja be nevetve Pápai Joci, egy cigivel a kezében az interjú előtt. Rajtam kívül még egy TV stáb is várt Jocira, aki nagyon türelmesen viselte a felhajtást. „Azt gondolom, hogy ha egy Eurovízióról visszajössz, akkor ki kell szolgálnod a médiát, de most egy időre vissza szeretnék vonulni, hogy alkothassak folytatta a tőle már megszokott közvetlen stílusában az idei dalfesztivál nyolcadik helyezettje.

Bővebben

  • 1
  • 2