FesztiválszezON!

Hol volt, hol nem volt, 25 éves a VOLT

2016 legjobb Európai fesztiválja, idén június 26-tól dübörög Sopronban

25 évvel ezelőtt 5 zenekarral és 800 vendéggel indult útjára a soproni Telekom VOLT Fesztivál. Azóta több ezer hazai fellépő mellett százával fordultak meg a világsztárok Magyarország egyik legnagyobb és legszerethetőbb fesztiválján, amelyet nem mellesleg tavaly Európa legjobbjának választottak. A line-upban idén is világsztárok egész sora vonul fel: a Linkin Parktól Ellie Gouldingig, az Imagine Dragonstól Martin Garrixig. Ezen kívül a nyitónapon második alkalommal adják át a Petőfi Zenei Díjakat, amelyeket a magyar könnyűzenei élet legkiemelkedőbb szereplői zsebelhetnek majd be.

A fesztivál alatt Sopron hangulata otthonos és vendégszerető. A helyi kocsmárosoktól a boltos nénikig mindenki együtt bulizik a fesztiválozókkal és a város teraszain, éttermeiben és kávézóiban pedig színes programok várják a vendégeket, ha a fesztiváli forgatag nem lenne elég.

Idén először a világ számos pontjáról érkező látványos utcaszínházi műsor is várja a VOLT-osokat, a zenei programok mellett pedig rengeteg előadás, beszélgetés, játékos vetélkedő részesei lehet majd a közönség. Az idén hatnapos Telekom VOLT Fesztiválra Európa számos pontjáról 170.000-nél is több vendéget várnak Sopronba június 26-tól.

A szabadság szigete

Magyarorszgág legnagyobb fesztiválja idén augusztus 9-én veszi kezdetét a Hajógyári-szigeten

25 évvel az első Sziget Fesztivál után is igazak az 1993-ban meghirdetett szlogenek: „itt mindent szabad, de semmit nem muszáj”, mert idén is „kell egy hét együttlét” augusztus 9-16 között, hiszen idén is megnyitja kapuit a Hajógyári- szigeten Magyarország legnagyobb fesztiválja, hogy egy valószerűtlenül színes világba kalauzoljon kicsiket és nagyokat egyaránt.

A Sziget hatalmas utat járt be ez alatt a 25 év alatt, s lett, egy baráti társaság egy hetes zenés piknikjéből Európa kétszer is legjobbnak választott nagyfesztiválja, a legnagyobb presztízsű fesztivál-elismerés, a European Festival Award „legjobb zenei felhozatal” díjának tulajdonosa és a 2016-os fesztivál megkapta a „nemzetközi fellépők kedvenc fesztiválja” díját is.

A fesztiválon a Nagyszínpad esti sávját a mínusz egyedik napon a világ egyik legsikeresebb énekesnője, a sok grammys P!NK (US) nyitja és az elektronikus zene világhírű reprezentánsai, a TOP DJ-k legjobbjai, Dimitri Vegas & Like Mike (B) duója zárja, az immár hagyományos látvány-csinnadrattával, az EndShow-val. A köztes napok esti sávjában pedig ott lesz Wiz Khalifa (US), Kasabian (UK), Macklemore & Ryan Lewis (US), The Chainsmokers (US), Major Lazer (US).

A sztárfellépőkön kívül a Sziget még 25 év után is képes meglepetést okozni, hiszen az idén negyedszázados fesztivál ezen a nyáron vízre teszi a Sziget 25 Cruisint, Budapest legmenőbb hajós buliját augusztus 9. és 13. között.

Sound nélkül nincsen balatoni nyár

Európa legmenőbb vízparti fesztiválja idén július 5-től, Zamárdiban

A Magyar tenger mellett majd’ 20 helyszínen, több mint 300 fellépővel veszi kezdetét 2017- ben is a Balaton Sound, ahol az 5 nap alatt megfordul majd mintegy 100 nemzetközi sztár, nem beszélve arról, hogy a világ top 20-as DJ élbolyából 7 lemezlovas is fellép a fesztiválon.

A Nagyszínpad talán még soha nem vonultatott fel ennyi szupersztárt: itt játszanak majd a világ legjobb DJ-i közt számon tartott előadók: rögtön az első napon Don Diablo és Armin van Buuren, aztán a második napon két headliner is fellép Axwell v Ingrosso illetve Tiesto személyeiben, de visszatér a Nagyszínpadra a DJ mag jelenlegi harmadik helyezettje Hardwell, valamint KSHMR is. Pótolja tavalyi elmaradt koncertjét Robin Shulz és ugyanezen a napon érkezik a Sound talán legjobban várt és legizgalmasabb vendége, Kygo, akit most először láthatnak Magyarországon a fanok, és aki az elmúlt időben Selena Gomezzel és Ellie Gouldinggal készített közös dalaival aratott be többszázmilliós nézettséget a legnagyobb videómegosztón. 

A szervezők idén is tartogatnak meglepetéseket, például idén először lesz a Soundon utcaszínház, (ami a Szigeten évek óta nagy sikert arat) illetve a tavaly bemutatott és népszerű party hajó olyan sztárokkal, mint Max Cooper, Jan Blomqvist, Eelke Kleijn, Sasha vagy az Art Department. 

instagram