Négy izgalmas dolog, amit Marokkóban csinálhatunk

Amikor nálunk a legnagyobb hideg van, akkor a legjobb Marokkóba menni. 20 fok feletti tavasz van arrafelé januárban is. Már ezért és az ősi királyvárosokért érdemes elindulni. De most mondunk négy más okot is. Olyan programokat, amelyeket a történelmi kincsek, kulturális élmények és izgalmas kalandok mellé mindenképpen érdemes beiktatni, ha a varázslatos észak-afrikai országban járunk. 

Tölts egy éjszakát (vagy kettőt) a sivatagban!  

A marokkói utazás nem teljes, ha nem töltünk el egy kis időt a Szaharában. A legnépszerűbb környék, lélegzetelállító szépségének köszönhetően, Merzouga. Itt aztán választhatunk: alhatunk beduinsátorban vagy luxussátorban, de a legjobban akkor járunk, ha a sehol sem ennyire fényes csillagok alatt töltjük az éjszakát a szabadban, a tábortűzben melegedő teáskanna mellett. Felfedezhetjük a tájat terepjárón vagy teveháton, és megbámulhatjuk a flamingókat a közeli, szezonális tavon. Már ha éppen tavasszal megyünk.

Tanulj meg helyi ételeket főzni!

Ma, a gasztroőrület korában különösen jól jön, ha egy olyan régi fúziós konyha fogásait megismerhetjük, mint amilyen a marokkói. A helyi berber, az andalúziai arab, a török és a közel-keleti konyha egyaránt rajta hagyta kézjegyét a marokkói ételművészeten. Sok helyen kínálnak főzőkurzusokat, akár félnaposakat is. Elvisznek a piacra, hogy autentikus fűszereket válogathass a tagine-odhoz (tadzsin) vagy a kuszkuszodhoz. Elmerülhetsz a marokkói kultúrában, és közben olyan dolgot tanulsz meg, amellyel még az igazi gasztrosznobok előtt is büszkélkedhetsz majd itthon.

Találd meg a belső békédet a Majorelle kertben!

Ez az elbűvölő 12 hektáros botanikus kert Marrákesben Marokkó egyik leglátogatottabb látványossága. Tele élénk színekkel, ritka, egzotikus növényekkel, békével és csenddel. Egy francia festő, Jacques Majorelle tervezte, aki a 20. század elején telepedett le a városban. Műterme ma az iszlám művészetek múzeuma. A kerteket Pierre Berge és Yves Saint Laurent állította helyre, így garantált a szépség és az elegancia, sőt ha szerencsénk van, rálelhetünk a belső békénkre is.

Mászd meg az Atlasz hegységet!

Ha sportos vagy, szeretsz kirándulni a szabadban, nem hagyhatod ki Afrika legmagasabb hegyláncának, az Atlasznak a megmászását. A 2400 kilométer hosszan nyújtózkodó hegység Marokkó nyugati partjaitól Algérián át egészen Tunéziáig terjeszkedik. A hegymászáshoz az április vagy a május az ideális hónap, de jobb, ha vezető nélkül nem vágsz neki.