AMATO by Furne One

Mint egy könnyű sivatagi szellő… Így tudnám leírni azt az érzést, melyet szememet lehunyva éreztem, miután először pillantottam meg azt a ruhát. Bőrömön tudtam a perzselő napot, a forróságot, és szinte libabőrös lettem a képzelettől, ahogy a levegő finoman meglibbenti karomon a könnyű anyagot, majd játékosan, arcomat végigsimítva ismét vállamra engedi. Az Amato Couture királykék darabjáról nem tudom levenni a szemem. Pont ilyennek képzelem el az arab világot, a dubai életérzést. A név pedig, melyet a tervező – Furne One - adott a kollekciónak, nem is lehetne találóbb: Desert Heat.

Amato olasz eredetű szó, azt jelenti “szeretett”. 2002-ben alapította a céget Furne One kreatív igazgató, Rashid Ali textilszakértővel karöltve. Amato hűen a nevéhez, azonnal szeretetté vált az Egyesült Arab Emírségek elit köreiben. Már az első kollekció olyan sikeres lett, hogy felfigyeltek rá a divat nagyágyúi. Az arab világ első globális designer márkája lett, hiszen sikerült kivívnia magának azt a nemzetközi kultuszt, hogy olyan valódi hírességek, szupermodellek viseljék a darabokat, mint Heidi Klum, Tyra Banks, Beyonce, Katy Perry, Jennifer Lopez, Shakira, Nicki Minaj, vagy akár Nicole Scherzinger és Lady Gaga.

Műalkotások a magabiztos nőknek 

Furne One stílusa egyedi és utánozhatatlan. A divattervezés iránti szenvedélyét mutatja, hogy kitört a keretek közül, és nem érdeklik a konvenciók. Nem követi a trendeket, ő maga teremti meg saját világát. A szövetet művészi szemmel vászonnak tekinti, így ruhái nem csak divatosak, hanem igazi műalkotások.  Minden darab a nők belső, valódi erejét tükrözi. Kreativitását édesanyja és nagyanyja stílusa ihlette, mindig olyan terveket készít, melyek az erő halk érintését tükrözik. Kollekciói nem a gyáva nőt formálják meg, hanem azt, aki jól érzi magát a bőrében, magabiztos, és tudja mit akar. Ezeket a ruhákat igazán tudni kell viselni.

Shakespeare világa Mata Hari érzékiségével

Az Amato couture-rel két kreatív vállalkozó álma valósult meg, mely három pillérre épült: élvonalbeli kreativitás, a divat művészetként történő értelmezése, és innováció.

Minden anyag, amivel a páros dolgozik egyedi és utánozhatatlan. Saját mintázatú szöveteket használnak, és sajátos módon kezelik a textíliát. A ruhák, mint igazi műalkotások, Shakespeare mesevilágát Mata Hari érzékiségével megfűszerezve egy modern, jövőbeli szirént jellemeznek, így hozzák létre azt a valódi, szemet gyönyörködtető vizális és érzéki élményt, mely a kezdetektől fő célja volt az Amato Couture megálmodóinak.

A szeretettel végzett munka hamar meghozta a gyümölcsét: Furne One és Rashid Ali dubai központú divatcége hamar globálissá fejlődött, bekerült a high fashion vérkeringésébe. Amato a divathetek meghatározó szereplője lett, mindenhol elismeréssel adóznak bemutatott kollekciói előtt, legyen az Los Angeles, Miami, vagy akár London.